Linda Westland-Seves

Ik ben Fine-Art fotograaf en onlangs afgestudeerd aan de Fotovakschool, richting Photographic Design.

Tijdens mijn solo expositie kunt u 4 series zien van mijn autonome projecten die gebaseerd zijn op maatschappelijk betrokken documentaire fotografie en storytelling.

Project “Stray Dogs”

Met mijn Daguerreotype Achromat Art Lens heb ik zwerfhonden op een picturalistische wijze gefotografeerd.

Deze honden met een verdrietige voorgeschiedenis hebben inmiddels hun warme mandje gevonden bij liefdevolle baasjes in Nederland.

De honden heb ik in de schijnwerpers geplaatst, ik laat zien wie ze nu zijn geworden op een wijze die ontwapenend en bijna menselijk is.

Voor de voortgang van mijn project ben ik op zoek naar zwerfhonden omdat ik graag een boek wil uitbrengen.

Aanmelden kan via mijn website.Project “Human Dog James”

In de westerse maatschappij dichten wij vaak persoonlijke emoties toe aan een hond en hebben wij de neiging de hond te vermenselijken.

In tegenstelling tot het vorige project waarbij ik heb gekozen voor emotionele documentaire fotografie versus dit project waarbij ik heb gekozen voor fictieve storytelling, laat ik u kennismaken met James.Project “Not without my dog”

Bij het uitvoeren van mijn examenproject waarbij ik een documentaire portretserie heb verbeeld van alleenstaande ouderen die een innige onafscheidelijke emotionele band hebben met hun hond, kan ik zeker stellen dat deze ontmoetingen mij diep hebben geraakt.

Het is geen vanzelfsprekendheid dat zij door de hoge leeftijd samen oud kunnen worden.

De zorgen die zij ervaren om gezond te blijven en voor hun hond te blijven zorgen is bij iedereen een sluimerend gevoel wat dagelijks aanwezig is. 

Want scheiden willen zij absoluut niet van hun hond, het leven lijkt dan geen kwaliteit meer te kunnen geven.

Mijn doel is om deze groep ouderen een podium te bieden om bewustwording te creëeren bij de medemens. Het moet toch mogelijk zijn om ouderen meer ondersteuning te bieden, zowel in de thuissituatie als in een zorginstelling, zodat zij geen afscheid hoeven te nemen van hun hond.Project “Dog’s Life”

Bij deze dynamische serie heb ik karakterportretten, activiteiten en details samengevat in een heerlijke filmische stijl en afgedrukt op één groot Alu-Dibond.

Linda Westland-Seves

www.lindaphoto-art.com

info@lindaphoto-art.com