Tips voor als je gaat deelnemen aan een hardloopwedstrijd

Heb je als goede voornemen om dit jaar mee te doen aan een hardloopwedstrijd? Dan moet je je goed hierop voorbereiden. Zo vergroot je de kans dat je een goed resultaat behaald. Ben je benieuwd hoe je je het beste kunt voorbereiden? Lees dan snel verder.

Begin op tijd met trainen

Dit is het belangrijkste van allemaal. Als je niet op tijd begint met trainen is de kans groot dat je de finish überhaupt niet haalt. De andere optie is dat je een blessure oploopt. Een blessure krijgen klinkt misschien niet zo erg, maar sommige mensen kunnen maandenlang tot jarenlang last hebben van een blessure. Hierdoor kan je misschien helemaal niet meer hardlopen. Begin daarom op tijd met trainen. Dit houdt in dat je ten minste zes maanden van tevoren begint met trainen. Dit is het geval als je al aan hardlopen doet. Als je nog helemaal nieuw bent met hardlopen moet je al eerder starten. 

Volg een goed trainingsschema

Hardloop regelmatig en ten minste drie keer per week. Vaker mag ook. Zorg wel dat je voldoende rust tussendoor neemt. Als je namelijk te vaak sport kan je overbelast raken, wat ook kan zorgen voor een blessure. Stel tevens niet een te hoog doel. Als je bijvoorbeeld elke dag als doel hebt om hard te lopen kan dit gaan vervelen. Hierdoor is de kans groter dat je opeens stopt, omdat je zo erg opkijkt tegen het trainen. Volg ook een goed trainingsschema. Op het internet vind je vele trainingsschema’s. Deze trainingsschema’s zijn echter standaard en niet op jou aangepast. Het beste is om een persoonlijk trainingsschema te hebben. Een trainer kan namelijk goed beoordelen welke belasting je aan kan. 

Train samen

Ga op zoek naar meer mensen die ook de hardloopwedstrijd gaan lopen. Misschien wilt een vriend(in) van je ook wel mee doen. Ken je echt niemand? Zoek dan mensen via sociale media die ook de hardloopwedstrijd gaan doen. Samen trainen is namelijk niet alleen leuker, maar het zorgt er ook voor dat je gemotiveerd blijft. Als je bijvoorbeeld een keer geen zin hebt om te trainen kan een ‘buddy’ je motiveren om toch te komen. Bovendien is er niets leuker dan samen de finish halen.

Ga je met meerdere mensen de hardloopwedstrijd doen? Dan kan je de teamspirit nog meer vergroten door kleding te bedrukken met iets wat jullie verbindt. Bedenk bijvoorbeeld een team naam. Op de website super-snel.nl kan je voordelig kleding laten bedrukken.